AIR CONDITIONING FAILED

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
Hi team,

has anyone experienced issues with the AC?
i have had the car for 2 weeks and today it can only blow hot air. I have changed every setting, turned car on and off and still no cold air.
Porsche Centre are saying it sounds like the high voltage pump that runs off the main battery has failed so im taking it in for the 3rd time in 2 weeks for yet another failure.
So far the worst experience purchasing a vehicle ever and I have 2 Teslas!





Advertisement

 

chrisk

Well-Known Member
Joined
Dec 3, 2020
Messages
416
Reaction score
383
Location
California
Vehicles
2020 Taycan 4S
Country flag
Hi team,

has anyone experienced issues with the AC?
i have had the car for 2 weeks and today it can only blow hot air. I have changed every setting, turned car on and off and still no cold air.
Porsche Centre are saying it sounds like the high voltage pump that runs off the main battery has failed so im taking it in for the 3rd time in 2 weeks for yet another failure.
So far the worst experience purchasing a vehicle ever and I have 2 Teslas!
My understanding is that the same A/C mechanism is used to cool the big battery too so you better have it fixed soon before you experience other issue.
Oh wait, you also reported your car went into turtle mode after launching, right? It might be related. If it cannot cool the battery it will reduce power.

I hope you won't have to wait for 1-3 months for parts to arrive from Germany or you might actually want that to happen if Australia has laws that allow you to return the car if it cannot be serviced promptly under warranty.
 
Last edited:

REIL

Well-Known Member
First Name
Rick
Joined
Dec 8, 2020
Messages
186
Reaction score
162
Location
West US
Vehicles
Taycan 4S+ / MY20
Country flag
Hi team,

has anyone experienced issues with the AC?
i have had the car for 2 weeks and today it can only blow hot air. I have changed every setting, turned car on and off and still no cold air.
Porsche Centre are saying it sounds like the high voltage pump that runs off the main battery has failed so im taking it in for the 3rd time in 2 weeks for yet another failure.
So far the worst experience purchasing a vehicle ever and I have 2 Teslas!
I realize you probably have warmer temps in Australia right now, however, page 46 US manual discusses that at approximately 2C the AC cannot be turned even manually.
I think @chrisk comment about your vehicle having had the reduced power warning previously may be linked.
Please keep us updated.

C15EB6E6-DD97-4975-9D5D-F975F9E9205B.jpeg
 
OP

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #4
My understanding is that the same A/C mechanism is used to cool the big battery too so you better have it fixed soon before you experience other issue.
Oh wait, you also reported your car went into turtle mode after launching, right? It might be related. If it cannot cool the battery it will reduce power.

I hope you won't have to wait for 1-N months for parts to arrive from Germany or you might actually want that to happen if Australia has laws that allow you to return the car if it cannot be serviced promptly under warranty.
Thanks for the info.
I have called them to book in a service however I am still waiting for them to call me back to give me a date.
 
OP

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #5
I have sent the vehicle to them for diagnostics however of course after leaving the vehicle off and locked for an extended period I turned it on and the air works fine so it seems yet again to be a software glitch.
to be safe however its at Porsche so hopefully they can see a fault code.
I will keep you posted.
 
OP

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #6
Update, the car has been sitting at Porsche since Wednesday, they are telling me they have not heard from Germany and do not advise driving it until they get instructions.
i asked them how long it could take, they replied “no idea”. So now we sit and wait.
 
OP

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #7
update !
i have been told by Porsche there are some known software bugs with regards to this and they have a planned software update for May.
so ive been told to sit tight and wait for that.
 

chrisk

Well-Known Member
Joined
Dec 3, 2020
Messages
416
Reaction score
383
Location
California
Vehicles
2020 Taycan 4S
Country flag
update !
i have been told by Porsche there are some known software bugs with regards to this and they have a planned software update for May.
so ive been told to sit tight and wait for that.
We had been waiting 9 months for "the update", and now that it is finally here, we need another one?
I am not sure of your dealer is well informed.
 
OP

REAGLOBAL

Active Member
First Name
Michael
Joined
Mar 4, 2021
Messages
30
Reaction score
5
Location
Australia
Vehicles
TAYCAN Turbo
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #10
We had been waiting 9 months for "the update", and now that it is finally here, we need another one?
I am not sure of your dealer is well informed.
No dealer in Australia is well informed, they are like mushrooms 🍄
 

John89

Well-Known Member
First Name
John
Joined
Apr 29, 2020
Messages
173
Reaction score
65
Location
Illinois
Vehicles
2020 Taycan Turbo S
Country flag
I have had 2 issued with the AC on my car, the latest is this week. Last summer my car was only blowing hot air. Front end was disassembled and they allege that an O ring was crimped, from factory, and all the freon ran out. They added dye to the syetm to find the leak. They installed a new O ring and then filled the freon, all was good. It has been warm here this last week, car had the same issue, no AC only hot air. Back to the dealership yet again, and now the allege they have found ANOTHER leak, another loose switch, due to a bad O ring !! They found it quickly because dye is still in the system. They allege they filled it back up with freon and it blows cold air. So that's 2 AC issues in 8 months, same problem in 2 different locations. Pretty disappointing....couple this with the 12V dead battery I had about a month ago, and the dead OTA module several months back.

POS sound about right ??
 

Advertisement





 
ZYRUS


Advertisement
Top